از قرص پوکساکیم برای تسکین علائم اضطراب (آرامبخش) و همچنین تنش یا اضطراب قبل از عمل جراحی و یا برای کنترل تپش ناشی از اضطراب استفاده می شود. بعلاوه این دارو برای درمان علائم ترک الکل نیز استفاده می شود. پوکساکیم، یک بنزودیازپین است که سیستم عصبی مرکزی را آرام می کنند. این دارو را فقط با تجویز پزشک می توان تهیه کرد. پوکساکیم، دارای خواص ضد اضطراب، تحریک کننده ی اشتها و ضد درد ضعیف می باشد.
پوکساکیم۵، زیرمجموعه ی کلردیازپوکساید بوده که برای کنترل استرس تجویز میشود.
مکانیزم دقیق عملکرد این دارو مشخص نیست. این دارو، مانع از برانگیختگی EEG و تحریک تشکیل شبکه ای ساقه مغز می شود. پس از مصرف دارو، چند ساعت طول می کشد تا میزان آن در خون به اوج برسد و نیمه عمر دارو بین 24 تا 48 ساعت است. پس از قطع مصرف دارو، در یک دوره چند روزه سطوح پلاسما به آهستگی افت پیدا می کند. پوکساکیم (قرص poxakim) از طریق ادرار دفع می شود.
قرص پوکساکیم ۱۰ خواب اور است؟
بله این دارو خواب آور بوده و باعث گیجی شما خواهد شد. لذا از مصرف آن حین رانندگی و کارهایی که نیاز به دقت و احتیاط دارد خودداری کنید خصوصا در روزهای ابتدایی مصرف که تاثیر آن بر بدن بیشتر است.
عوارض قرص پوکساکیم (poxakim)
- خواب آلودگی شدید
- تغییر خلق و خو یا رفتار غیر طبیعی
- گیجی
- پرخاشگری
- عصبانیت
- احساس بی قراری یا هیجان ناگهانی
- بدتر شدن مشکلات خواب
- فکر خودکشی
- ضعف ناگهانی یا احساس کسالت
- تب
- لرز
- گلو درد
- زخم های دهانی
- قرمزی یا ورم لثه ها
- ضعف عضلانی
- افتادگی پلک
- مشکل در بلع
- درد بالای شکم
- ادرار تیره
- زردشدن پوست یا چشمها (یرقان)
آیا مصرف این دارو در دوران شیر دهی مانعی ندارد؟
تاکنون در مورد تأثیر این دارو روی نوزادان مادران شیردهی که در حال مصرف این دارو هستند، تحقیق کافی صورت نگرفته است. قبل از مصرف این دارو در دوران شیردهی، مزایای بالقوه این دارو را نسبت به خطرات احتمالی آن بسنجید.
مصرف این دارو در کودکان و سالمندان
آیا مصرف پوکساسیم اعتیاد آور است؟
بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف می کنند، از خطر اعتیاد به این دارو مطلع نیستند. دلایل زیادی وجود دارد که افراد سوء مصرف پوکساکیم را شروع می کنند. مصرف کننده ای که پوکساکیم برای او تجویز شده است، به این دارو مقاومت پیدا می کند، یعنی زمانی که مقدار دوز تجویز شده را مصرف می کند، دیگر تأثیرات کامل دارو را احساس نمی کند. مصرف کننده در تلاش برای مؤثرتر کردن دارو، ممکن است بدون مشورت با پزشک، دوباره دوز مصرفی خود را افزایش دهد.
دیگر مصرف کنندگان ممکن است برای افزایش یا تقویت تأثیر سایر داروهای مصرفی خود مانند مسکن های اپیوئیدی یا الکل، سوء مصرف پوکساکیم را شروع کند. سوء مصرف پوکساکیم مانند دیگر داروهای بنزودیازپین، به طور قابل توجهی سیستم عصبی مرکزی را سرکوب می کند. این امر موجب نوعی مسمومیت دارویی شبیه به مسمومیت ناشی از الکل و به دنبال آن آرامبخشی طولانی مدت می شود.
علائم سو مصرف پوکساسیم
علائم رایج سوء مصرف پوکساکیم عبارتند از:
- سرگیجه
- گیجی
- حالت تهوع
- یبوست
- نوسانات خلقی
- کندی ضربان قلب
- کاهش میل جنسی
- اختلال هماهنگی حرکتی
- اسپاسم های عضلانی
قرص پوکساکیم با چه دارویی تداخل دارد؟
احتمال تداخل دارویی پوکساسیم با موراد زیر وجود دارد، اما شما حتما باید حتما داروهای مصرفی خود را با پزشک مطرح کنید زیرا این لیست کامل نمی باشد:
- آنتیاسیدها
- داروهای ضدافسردگی مانند فلوکستین،
- فلووکسامین و نفازودون
- سایمتیدین
- کلوزاپین
- دیگوکسین
- دی سولفیرام
- کاوا
- سدیم اکسیبات
- داروهای ضد درد مانند کدئین و هیدروکودون
- الکل و ماریجوانا
- داروی خواب یا اضطراب مانند آلپرازولام، لورازپام و زولپیدم
- کاریزوپرودول
- سیکلوبنزاپرین
- آنتیهیستامینها مانند ستیریزین و دیفن هیدرامین.
دکتر نادر افشاری متخصص قلب و عروق در تهران