اگر بدون هیچ گونه دلیل خاصی، قلب شما تیر بکشد. ممکن است نشانه ی خوبی نباشد. درد قفسه سینه ترسناک است و می تواند جدی باشد. اما مسائل زیادی وجود دارند که می توانند موجب تیر کشیدن قلب شوند و برخی از این موارد هیچ ربطی به قلب ندارند. در ادامه ی مطلب، به عواملی که موجب درد نفس گیر قلب می شوند، می پردازیم.
علت تیر کشیدن قلب
1_ آمبولی ریوی
2_ مشکلات گوارشی
3_ مشکلات عضلانی استخوانی
اگر شما اخیراً جعبه ی سنگینی را بلند کرده اید یا در باشگاه وزنه برداری، سخت فعالیت کرده اید، ممکن است دچار التهاب کوستوکوندریت یا التهاب غضروف اطراف جناغ شوید و درد قابل توجهی را تجربه کنید، این درد هیچ ارتباطی با قلب ندارد.
4_ پارگی آئورت
این شرایط خطرناک، زمانی رخ می دهد که لایه های آئورت (اصلی ترین رگ خونی قلب) پاره شوند و منجر به درد شدید و تیزی در قفسه سینه و کمر شود. علائم دیگر شامل موراد زیر می باشد:
- تنگی نفس
- غش کردن
- سرگیجه
- ضربان ضعیف
- علائم سکته
4_ بیماری شریان کرونری
بیماری شریان کرونری می تواند موجب نوعی احساس درد در قلب ایجاد کند که آنژین نامیده می شود. اما معمولاً این درد به جای تیر کشیدن ناگهانی قلب، موجب سنگینی، سفتی و یا فشار در قفسه سینه می شود. این نوع درد معمولاً با فعالیت سنگین ایجاد می شود و با استراحت از بین می رود.
5_ حمله قلبی
درد حمله قلبی معمول، مشابه با درد بیماری شریان کرونری است و شامل سنگینی، سفتی یا فشار می شود. اما برخی از افراد مخصوصاً زنان و افراد مبتلا به دیابت، علائم غیرمعمولی را تجربه می کنند. معمولاً حمله ی قلبی، علاوه بر درد موجب علائم دیگری همچون تنگی نفس، عرق سرد، حالت تهوع و سرگیجه می شود.
چه زمانی درد قفسه سینه یک شرایط اورژانسی محسوب می شود؟
متأسفانه، تشخیص علت درد قفسه سینه توسط خود فرد به تنهایی دشوار است. بنابراین از کجا می توانید متوجه شوید که این شرایط اورژانسی است. اگر شما جوان و سالم هستید و درد شما پس از چند دقیقه تسکین پیدا می کند، احتمالاً مورد شما یک شرایط اضطراری نیست، مخصوصاً اگر هیچ گونه علائم دیگری ندارید.
اگر شرایط شما پایدار است و قفسه سینه خود را از درد چنگ نمی زنید، می توانید به پزشک عمومی مراجعه کنید. هر دردی نیاز به مراجعه فوری به اورژانس ندارد. اما اگر همراه با مشکلات ریوی و قلبی جدی، علائم دیگری مانند تنگی نفس، تعریق فراوان یا حالت تهوع دارید با اورژانس تماس بگیرید.
به طور مشابه، اگر دارای عوامل خطر بیماری قلبی از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا یا دیابت هستید و یا سابقه ی خانوادگی بیماری های قلبی دارید، باید مراقب باشید و فوراً به پزشک مراجعه کنید.