دکتر واریس در تهران
دکتر واریس در تهران : بیماری واریس یک بیماری پیش رونده است که درطول زمان وضعیت و خیمتری پیدا میکند و میتواند منجر به بروز پیامدهای خطرناک و حتی خطر مرگ آوری را مثل زخم واریس در پاها و لخته شدن خون در سیاهرگها شود
واریس، یکی از شایعترین بیماری عروقی انسان است. این مسئله از شکسته شدن رگهای خونی و تراوش خون ، به منطقه آسیب دیده ایجاد میشود واریس به گشاد و پیچ در پیچ شدن رگهای اندام تحتانی گفته میشود که میتواند ناشی از نارسایی دریچه های وریدی در قسمتهای مختلف اندام باشد . واریس، تورم رگهای سطح پوست است واریس می تواند در هر قسمت بدن ایجاد شود ، اما در قسمتهای پایینی بدن متداولتر است .
لخته شدن خون در پا نشانه چیست
از نظر دکتر واریس پا در تهران، DVT نوعی بیماریست که در اثر لخته شدن خون در ناحیه ی پاها به وجود آمده و جریان خون در رگ های آسیب دیده را کند می کند. اغلب بیماران به دلیل ورم در قسمت پا ناشی از لخته خون به دکتر واریس در تهران و یا اورژانس بیمارستان ها مراجعه می کنند در نگاه اول دلیل لخته شدن خون در پا ها امکان دارد بر اثر مصرف قرص های ضد بارداری طی چند روز قبل یا شاید مسافرت طولانی هوایی یا ماشینی بیمار باشد .
گاهی بیماران پس از جراحی و یا سرطان نیز دچار لخته شدن خون در پا ها یا لخته وریدی میشوند . نکته مهم در بیماران مبتلا به لخته وریدی با ورم پا یک طرفه آن است که هر چه سریع تر به دکتر واریس پا در تهران مراجعه کنید
چه کسی وریدهای واریسی را درمان میکند؟
انواع مختلفی از متخصصان می توانند ورید های واریسی یا همان ورید های عنکبوتی را تشخیص دهند و درمان کنند ، بنابراین آکاهی زمینه های تخصصی و تواناییهای متخصصان مراقبت از ورید ها ضروری میباشد . متخصصانی که وریدهای واریسی و عنکبوتی را تشخیص داده و درمان میکنند شامل موارد زیر می شوند :
متخصصان عروق (فلبولوژیست ها)
به متخصصی می گویند که در زمینه بیماریهای عروق و درمان آنها تخصص دارد . اغلب فلبولوژیست ها بر روی ورید های پا ، بیماریهای مرتبط با آن ها و روش های درمانی کم تهاجمی تمرکز می کنند که در بالا توضیح داده شد .
جراحان عروق
جراحان عروق، معمولا مشکلات سیستم گردش خون یعنی ، ورید شریان و مویرگ ها را تشخیص میدهند و نسبت به درمان آنها با روش های مختلف اقدام میکنند . این گروه پزشکان در کنار روشهای کم تهاجمی برای درمان مشکلات مزمن وریدی از روشهای تهاجمی هم استفاده میکنند .
همین طور این پزشکان برای درمان مشکلات سیستم لنفاوی مثل انسداد مسیر لنف ، ادم لنفاوی و پای فیلی هم تخصص دارند . بیماران با مشکلات وریدی مزمن مثل لخته خون در پا و یا زخمهای وریدی هم به چراحان عروق مراجعه میکنند .
رادیولوژیست های مداخله ای
متخصصین رادیولوژیست اینترونشنال از روش های مختلف برای رسیدن به تشخیص قطعیاستفاده میکنند و به درمان با روش های کم تهاجمی عمل میکنند . چون این دسته از روش های درمانی معمولا از راه ایجاد یک برش بسیار کوچک روی پوست بیمار انجام میشود نام (( جراحی از طریق حفره کوچک)) به این متخصصان داده شده است.
با کمک تکنیکها و روش های تصویر برداری نفوذ از طریق کاتتر ، سوزن و شیت به داخل ورید ها ، شریان و … میسر میشود . و با توجه به کوچکی محل جاگذای سوزن ، شیت یا لوله معمولا دوره نقاهت این روش های درمانی بسیار کوتاه است .
متخصصان و جراحان پوست
این متخصصان معمولا در زمینه پوست، مو و ناخن و مشکلات مربوط به آنها فعالیت دارند. بسیاری از افراد رگهای عنکبوتی را مربوط به پوست خود میدانند . این متخصصان با روشهایی مثل : لیزر سطحی و یا روش اسکلروتراپی رگ های عنکبوتی را درمان میکنند ولی در مورد واریس عمقی معمولا ، ا قدام درمانی انجام نمی دهند
نکته مهم : میزان تجربه و گزینه های درمانی میتوانند بسته به دکتر متخصص متفاوت باشند . توصیه میشود قبل از ملاقات با متخصص در ارتباط با اعتبار و قابلیت های او سوال بپرسید تا از مهارت پزشک برای درمان وضعیت تان مطمئن شوید .
کارمتخصص قلب _ عروق در درمان واریس چگونه است
متخصصان قلب _ عروق در زمینه بیماری قلب و عروق آموزش دیده اند. معمولا پزشکان قلب در یک یا چند زمینه، متمرکز می شوند . به طور مثال برخی در مورد فشار خون بالا یا آریتمی فعالیت میکنند و برخی درمان واریس را برای فعالیت در نظر می گیرند . روش درمانی این گروه پزشکان بیشتر روش های کم تهاجمی است .
معمولا در ابتدا راههای مختلف مثل : سی تی اسکن، ام آر ای ، انژیوگرافی و یا سونوگرافی را برای تشخیص به واریس پا و شدت در گیری واریس استفاده میشود .
متخصصان متناسب با رگ آسیب دیده و شدت مشکلات وریدی با راههای درمانی مختلف از جمله درمان واریس با لیزر، روش رادیو فرکوئنسی ، روش اسکلروتراپی و یا استنت گذاری به درمان واریس ، رگ های عنکبوتی و دیگر مشکلات مزمن وریدی می پردازند .
آیا بیماری واریس خطرناک است
از نظر دکتر واریس پا در تهران بیماری واریس یک بیماری پیش رونده محسوب میشود که در طی گذشت زمان وضعیت وخیم تری پیدا میکند و میتواند منجر به بروز پیامد های خطرناکی نظیر : زخم واریس در ناحیه ی پاها و لخته شدن خون در سیاهرگها شود عواملی از مانند چاقی ، بارداری ، زمینه ارثی و حتی مشاغلی که نیازمند ایستادن طولانی مدت اند ، خطر ابتلا به واریس را افزایش می دهند بیماری واریس و نیز علائم سایر بیماریهای عروقی باید توسط یک متخصص قلب _ عروق مورد ارزیابی و درمان قرار بگیرد .
علائم واریس پا
نشانه های واریس در همه بیماران مشابه نیست. برخی بیماران همه نشانه ها را دارند در حالی که بعضی دیگر امکان دارد یک یا چند تا علائم را نشان دهند .
1_ رگ های متورم و برآمده
واریس معمولا با ظاهر رگهای برجسته دیده میشود این رگ ها ر قسمت های مختلف پاها به خصوص پشت وکنار های زانو ، روی ران و ساق پا دیده میشود . قطر رگها از کمتر از 1 سانتی متر تا حدود چند سانتیمتر میرسد و این رگها عملا عملکرد طبیعی ندارند و مثل یک حوضچه خون ، عمل می کنند و به جای شرکت در فرایند خونرسانی و انتقال خون به سمت قلب ، باعث توقف و ایستایی خون در مسیر گردش خون میشوند .
2_ درد و سنگینی پا
اکثر موارد رگهای واریسی پا با سنگینی و درد مبهم و گنگ در پا همراه است که با ایستادن طولانی مدت واضحتر می شود ، در مراحل اولیه بیماری رگها ی واریسی حتی قبل از دیده شدن رگ های واریسی حس سنگینی و درد ساق پا توسط بیماران بیان میشود احساس سنگینی به مرور و با پیشرفت بیماری در پاها تشدید می شود به نحوی که بیماران در بسیاری از موارد عنوان می کنند بیش از 20 دقیقه قادر به ایستادن نیستند و دائم مجبور به تغییر حالت و حرکت برای کاستن از شدت سنگینی در ناحیه ی پاها هستند .
3_ سندرم پای بی قرار
از ديگر نشانه های شايع واريس ميتوان به سندرم پاي بي قرار يا همان حرکت مداوم در ناحیه ی پاها اشاره کرد البته اين علامت تنها ناشي از بيماري واريس نيست و برای خواب راحت مانع ایجاد کند .
4_ گرفتگی عضلات پا در حین خواب
گرفتگی عضلات پا در حين خواب تغيير رنگ مايل به قهوه اي پوست در ناحيه مچ پا ، خارش، ورم پا بخصوص ورم پا و زخمهاي پوستي از ديگر علايم واريس هستند. البته باید اشاره کرد که اين علايم براي تشخيص قطعي واريس کافی نخواهد بود و نميتوان تنها با دیدن اين علايم به نتيجه قطعي رسيد .
5_ احساس درد در پا
درد و گرفتگی عضلات از علائم واریس است . آنچه مشخص است اين ست که علايم بعنوان زنگ خطري براي پيگيري و مراجعه به متخصص برای تشخيص نهايي واریس است تا از عوارض جانبي همچون ، زخم پا و لخته پيشگيري شود و اقدامات درماني مورد نياز صورت گيرد .
روش های درمان واریس پا
1_ انسداد حرارتی رگ درمان واریس با روش رادیو فرکانسی
نوعی روش کم تهاجمی برای برطرف کردن رفلاکس و برگشت خون به عقب ، و در ورید هاست . برای بستن رگ ها معمولا از یکی از روش های مربوطه استفاده می کنند . بطور مثال درمان واریس با لیزر و نیز روش درمان واریس با روش رادیوفرکوئنسی از جمله این روش ها است . معمولا این روش توسط پزشک قلب و جراحان عروق و یا راویولوژیست ها انجام میشود . نتایج نهایی درمانی خوشایند بوده برای بیمار و دوره نقاهت کوتاه ویژگی اصلی این روش ها ا ست .
2_ فلبکتومی
در این روش هم برای برطرف کردن ظاهر در هم پیچیده و در اصطلاح عوام عروق شلنگی به کار میرود . متخصصین قلب و عروق و جراحان عروق از این روش در درمان واریس استفاده میکنند . این روش در کنار روشهای درمان اصلی انسداد حرارتی رگ معمولا برای رفع ظاهر رگ ها استفاده میشود .
3_ اسکلروتراپیفوم اسکلروتراپی
روش سرپایی و کلینیکی برای درمان رگ های واریس سطحی و یا مویرگهای ریز بنفش و قرمز است که در اصطلاح به آن ها رگ های عنکبوتی گفته می شود در این روش ماده ای به داخل رگ مورد نظر تزریق می شود و باعث بسته شدن رگ میگردد . سپس رگ بسته شده به مرور توسط بدن هضم شده و از بین میرود .
با این کار خون به سمت رگ های سالم مجاور تغییر مسیر میدهد و مشکلی در تامین جریان خون برای آن قسمت از پوست بوجود نمیآید . فو م اسکلروتراپی ، در واقع نوع جدید از اسکلروتراپی است که از فوم به جای مایع برای بستن رگ استفاده میشود . معمولا رگ های مورد درمان در کمتر از سه ماه کاملا محو می شوند و در اغلب موارد فوم اسکلروتراپی طی چند جلسه صورت می گیرد . تمام متخصصین یاد شده برای درمان واریس این روش را می توانند انجام دهند .
سوالات رایج درباره واریس پا
_ ویزیت اولیه در کلینیک چه نتایجی دارد ؟
پس مشخص شدن مشکل خود و معاینه که با بررسی توسط (vein light ) و سونوگرافی _داپلر رنگی تکمیل می شود ، معمولا در همان جلسه بیماری تان تشخیص داد ، شدت و گستردگی و عوارض احتمالی آن در آینده برای تان توضیح داده می شود . سپس در مورد بهترین راه های درمانی که می تواند در بهبود مشکلات وریدی تان موثر باشد اطلاعات لازم به بیمار داده می شود .
_ چه اقداماتی میتوان برای پیشگیری از علائم واریس انجام داد ؟
به غیر از کاهش وزن ، واقعا هیچ راهی برای جلوگیری از رگهای واریسی وجود ندارد . با این وجود علائم این بیماری به راحتی با جورابهای واریس قابل درمان هستند .
این جورابها در اندازهها ، اشکال و رنگهای مختلف وجود دارند و میتوانند به صورت تجویزی یا بدون نسخه به فروش برسند . در اکثر بیماران فقط جوراب واریس بالای زانو مورد نیاز است و فقط باید در طول روز استفاده شوند . اغلب اوقات مراقبت دقیق از آن ها برای بهبود نشانه ها و جلوگیری از بدتر شدن بیماری کفایت میکند
_ آیا باید تا پس از بچه دار شدن برای درمان واریس صبر کنم ؟
این کار ضروری نیست. رگهای شما قبل یا در زمان حاملگی بعدی بدتر شده و درمان آن مدت زمان بیشتری را میطلبد. هرچه زودتر برای درمان این عارضه اقدام کنید ، درمان آن راحتتر بوده و مدتزمان کمتری نیاز خواهد داشت .
_ اگر رگ واریسی برداشته میشود ، خونی که از طریق آن به سمت قلب بر می گردد چه خواهد شد ؟
البته رگهای زیاد دیگری نیز هستند که جایگزین رگ واریسی خون را انتقال می دهند و هیچ مشکلی پیش نمی آید . در واقع رگ های واریسی نه تنها عمل انتقال خون ، را به خوبی انجام نمی دهند ، بلکه مشابه یک انبار خونی اند که موقع ایستادن پر خون شده و احتمال ابتلا به لخته خونی و حتی خونریزی را نیز افزایش میدهند
_ رگها ی واریسی چگونه ارزیابی یا تشخیص داده می شوند ؟
ارزیابی رگهای واریسی شامل یک معاینه کلی فیزیکی توسط پزشک متخصص است . این کار شامل سوالاتی درباره هر گونه سابقه خانوادگی واریس ، مدت زمان و وجود هر گونه نشانه و هرگونه بدتر شدن یا گشاد شدن رگهای واریسی میباشد .
قد، وزن، و سایر شرایط پزشکی نیز باید مشخص شوند . علاوه بر این، معمولا معاینه و لمس ( احساس رگها ) و ارزیابی برای وجود هر گونه خونریزی یا زخم نیز انجام میشود. حدود5-10 دقیقه ایستادن میتواند رگ ها را قابل مشاهده تر کند و این کار میتواند بیشتر به متخصص کمک کند تا شدت واریس را بررسی کند
_ آیا مردان هم دچار واریس میشوند؟
بله، مردان بیماریهای عروقی میگیرند. در حقیقت ، شاید نیمی از همه مردان رگهای واریسی داشته باشند . گرچه اکثر مردان سعی می کنند تا علائم را تا زمانی که امکان دارد، نادیده بگیرند و برای تشخیص و مشاوره به پزشک مراجعه نمیکنند .
واریس پا در آقایان
از آنجا که آقایان قادرند به راحتی پاهای خود را بپوشانند ، اعتقاد رایج بر اینست که واریس (( بیماری زنان)) است . اما به غیر از بارداری، مردان به طور دقیق عوامل خطر مشابه زنان را دارند . کسانیکه کار آنها نیاز به نشستن یا ایستادن طولانی در یک مکان دارد ، به احتمال بیشتری در معرض ابتلا واریس اند بطور مثال ، به این دلیل که خون به سمت پاها کشیده میشود .
آسیب های پا در سالهای جوانی ، شما را بیشتر مستعد واریس میکند و در حالیکه اشخاص در تمام سن ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند ، زمانیکه سن مان بالا می رود و ماهیچه ها و پوست ، انعطاف خود را از دست می دهند ، در حالیکه دیواره رگ ها ضعیف میشود ، و به احتمال بیشتری به واریس دچار میشویم .
دکتر نادر افشاری متخصص قلب